Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

Bancile reduc avansul pentru creditele imobiliare

La mai putin de un an de la intrarea in vigoare a legii darii in plata, bancherii au realizat ca s-au temut degeaba de noua lege si au decis sa micsoreze avansul pentru creditele imobiliare.
13.02.2017
Aproape o treime dintre banci cer, din nou, 15 - 20% avans, adica jumatate din procentele solicitate vara trecuta. Exista insa mai multe conditii pe care trebuie sa le indepliniti pentru a beneficia de avans redus. Locuintele ce vor fi cumparate in localitatile care au o piata imobiliara cu rulaj mare, cu vanzari si cumparari rapide, pot beneficia de avans redus, deoarece in cazul unei executari pot scapa usor de garantie.

Avans redus este si pentru clientii care aduc garantii suplimentare pentru imobilul pe care vor sa il cumpere cu bani imprumutati.

Pentru dobanda mica si avans redus trebuie sa faceti insa parte dintr-o categorie anume, care este bine-vazuta de bancheri. „Clienţi cu profil foarte bun, care lucreaza in multinaţionale. Sunt favorizati cei care au venituri foarte mari sau care au vechime lunga in muncă,” precizeaza Dragos Nichifor, analist bancar.

Doar trei banci nu conditioneaza in niciun fel avansul de minimum 15% pentru un credit imobiliar: ING Bank, OTP Bank, Libra Internet Bank.
BCR acorda credite imobiliare cu avans de 15% doar in anumite orase (orasele mari) si pe o perioada de 20 de ani, Banca Transilvania percepe avans de 15% doar pentru prima locuinta, BRD are avans de 15% doar daca vii cu garantii suplimentare.

sursa info: digi24.ro